Elakadtál?

A nagy érdeklődés miatt a népszámlálási regisztrációs és kitöltési platform akadozva működik. Ha te is elakadsz, kérünk, próbáld meg újra egy későbbi időpontban!

 

MIRE FIGYELJ?

1. Van, amikor már a regisztrációs oldal akadozik

Amikor megnyitod a regisztrációs kezdőoldalt, mielőtt beírnád az adataidat, nézd meg, hogy az oldal alján látszik-e a „TRIMITEȚI FORMULARUL” gomb. Ha nem, akkor frissítsd az oldalt (F5 billentyű, CTRL+R, Refresh  gomb stb.)

Ha működik, töltsd ki a regisztrációs adatlapot és küldd be. Ne felejts el minden családtagot beírni!

(Részletes útmutató itt)

ÍGY NEM JÓ

ÍGY JÓ

 

2. A regisztrálás után késik az e-mail

A regisztrálás után rögtön kellene érkezzenek az e-mailek a kérdőív/kérdőívek linkjével. Ez az utóbbi napokban nem így történt, jellemzően 10-20 percet kell várni, de van, amikor több órát. Addig nincs mit tenni, várni kell. Érdemes a regisztrációt mielőbb elvégezni, ez tényleg egy-két perc.


3. Az e-mailek megjöttek, de nem nyílik meg a link

Ilyen hibákat ad:


Frissítsük gyakran az oldalt, amíg bejön a kérdőív, vagy nyissuk meg más böngészőben a linket.
Ha többszöri próbálkozásra sem sikerül, próbáljuk meg korán reggel vagy délutáni, esti órákban.


4. A kérdőíven belül elakadunk

Az ENTER gomb megnyomásával vagy a kitöltött mezőn kívülre kattintva érvényesítsük a válaszunkat, és így megnyílnak a következő kérdések.

A kérdőív utolsó kérdései a 15 év feletti populációban a foglalkoztatásra és a járvány hatásaira vonatkoznak, a 2–15 évesek esetében az iskolázottsági adatokra, a 0–2 évesek körében pedig épp az etnokulturális jellemzőkre (etnikum, anyanyelv, vallás). Figyeljünk arra, hogy ezek előtt ne zárjuk le a kérdőívet!

5. Ha kitöltés közben fagy le a rendszer

Ez is probléma, de orvosolható. Újranyitható a kérdőív az e-mailben érkezett linkkel, az adataink sem vesznek el (elméletileg).


6. Ha idő előtt lezártuk a kérdőívet, ha nem érvényesítették a válaszainkat

FIGYELEM: a rendszer nem küld nekünk visszaigazolást, sem ha elfogadták, sem ha elutasították a válaszainkat!

MINDENKÉPPEN ellenőrizzük, hogy érvényesítette-e a rendszer a kérdőíveinket! Ezt a dovrec.insse.ro oldalon tehetjük meg, a személyi számok (CNP-k) egyenkénti beírásával, a kitöltést követő legtöbb 7 nap után. Jellemzően 3-4 nap után megtörténik az ellenőrzés.

Ha érvényesítették, akkor elfelejthetjük 10 évre a népszámlálást. J Az érvényesített kérdőívek igazolásával lehet igényelni a szabadnapot, illetve részt lehet venni a nyereményjátékunkban.

Ha viszont valakinek a kérdőívét NEM validálta a Statisztikai Intézet, annak újra kell regisztrálnia az egész háztartást, de kitölteni csak annak a személynek az űrlapját kell, akinek a kérdőívét nem érvényesítette a rendszer.

ÉRVÉNYES

NEM ÉRVÉNYES

 

Értékeljük a türelmüket!

Elakadtál?